Sport 

Bokshandschoenen aanschaffen

Goede bokshandschoenen zijn heel belangrijk voor de beste prestaties. Als de handschoenen te zwaar zijn kan dat invloed hebben op je snelheid en dat is nou net iets wat heel belangrijk is bij het boksen. Bokshandschoenen en kickboks handschoenen zijn over het algemeen bijna hetzelfde je kan ze voor allebei prima gebruiken toch zitten er wel een verschil in. 

De meeste bokshandschoenen zijn gemaakt van een speciaal leer of kunstleer, sommigen hebben ook een duim in de handschoen zitten die zorgt ervoor dat je tijden het boksen geen betere kan krijgen aan je duim. Bokshandschoenen hebben vaak een veter of klittenband afsluiting het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat. Het verschil tussen bokshandschoenen en kickbokshandschoenen is niet heel groot vaak is een bokshandschoen ronder en toch nog een beetje zachter. Een kickbokshandschoen is harder en platter, maar ze zowel kickboks en boks handschoenen kunnen gebuikt worden voor beide sporten. Alleen mensen die superveel kennis van de sporten hebben zullen het verschil gelijk kunnen zien. Maar train je een keer in de week dan maakt het echt niet uit of je nou bokshandschoenen aan hebt of kickbokshandschoenen. 

Goede handschoenen voor jou

Veel boksers vragen zich af wat is nou de beste bokshandschoen? Het is maar net waar jou voorkeur naar uit gaat wil jij een bokshandschoen die goot is en waar he heel hard mee kan slaan. Of wil je juist een lichtere waar je heel snel mee bent en die vaak ook iets duurder is. Het belangrijkste is dat de bokshandschoen een goede ventilatie heeft zodat jou hand niet helemaal bezweet is want dat bokst helemaal niet lekker.

Je hebt ook nog verschil in bokshandschoenen voor wat je ze gebruikt. Zo heb je speciale sparring handschoenen en bokszak handschoenen die zijn meestal wat dikker om je polsen niet te bezeren. Bokshandschoenen zijn er dus in veel varianten. Maar wat zijn nou de allerbeste bokshandschoenen? Dat ligt er maar echt aan hou jij ze wilt gaan gebruiken, bij het sparren is het slim om wat lichtere handschoenen te dragen zodat je veel op techniek kunt werken en heel snel bent. De beste bokshandschoenen die op de markt te verkrijgen zijn zijn echt niet te betalen die zijn over de 300 euro voor iemand die maar een keer in de week traint is dat erg veel. Maar iemand die ook wedstrijden doet zijn die bokshandschoenen een hele goede investering. Je wilt wel goede bokshandschoenen hebben zodat je er alles uit kan halen en niet in het nadeel bent.

 

Related posts

Leave a Comment