Wonen 

Alles over wespennesten

De zomer komt er weer aan en dat betekent lekker genieten van de zon in de tuin. Het nadeel hiervan is dat ook het ongedierte weer terugkomt zoals wespen. Wat is er nou vervelender dan een wespennest? Hier wil je natuurlijk zo snel mogelijk vanaf! Daarom is het aan te raden om je wespennest te laten verwijderen door een specialist. Zo kan je je wespennest laten verwijderen in Zwolle.

Hoe wordt een wespennest gemaakt?

In het voorjaar begint de koningin meestal het wespennest te bouwen. Op dat moment wordt de koningin namelijk wakker uit de winterslaap. Nadat de koningin een geschikte plek gevonden heeft, begint ze daar een wespennest te bouwen en eieren te leggen. Eerst groeien larven uit deze eieren, die zich ontwikkelen tot volwassen wespen, werkers. Vanaf dat moment nemen de arbeiders de bouw van het nest over. De koningin beperkt zich nu tot het leggen van eieren. In deze zomer zal het wespennest zijn uiteindelijke grootte bereiken. 

Waar vind ik wespennesten?

Om een wespennest te kunnen verwijderen moet je eerst weten waar deze zich bevindt. De koningin zoekt een plek uit voor haar wespennest die moeilijk te bereiken is. Dit doen ze om het nest goed te kunnen beschermen. Wespen hebben maar een kleine ingang nodig omdat ze zo klein zijn. De ingang is dus niet altijd even makkelijk te vinden. Je vindt wespennesten vaak in de grond, in huis, in een schuur of een spouwmuur. Direct een wespennest laten verwijderen? Kijk dan eens op de website van Ongediertebestrijding Stefan Steenhuis.

Gerelateerde berichten

Leave a Comment