sokkenTips 

3 Tips bij overmatig zweten

Zweetvoeten en zweetoksels. Het is ontzettend vervelend als je te maken hebt met zweetproblematiek. Niet alleen de natte plekken zijn vervelend, ook de onaangename geur is natuurlijk niet prettig. Er zijn verschillende oplossingen tegen zweet. In deze blog geven wij tips over het behandelen van dit probleem. Bekijk direct: sokken tegen zweetvoeten of ecologische sokken

Tip 1: Zweetvoeten Oplossen

Bij warm weer of hevige inspanning kun je te maken krijgen met zweetvoeten. Het is niet alleen onaangenaam, maar het kan ook zorgen voor schimmels. Gelukkig zijn er oplossingen, zoals de speciale bamboe sokken. Bamboe is sterk in het opnemen en afvoeren van vocht. Sokken die gemaakt zijn van bamboe, werken dus uitstekend tegen zweetvoeten. Daarnaast is het dragen van ‘ademende’ schoenen belangrijk, denk hierbij aan leren schoenen. Door je schoenen af te wisselen, kunnen ze goed drogen voordat je ze weer aantrekt.

Tip 2: Zweetoksels Oplossen

Persoonlijke hygiëne is belangrijk tegen je zweetproblemen. Het regelmatig wassen van je oksels met PH-neutrale zeep is van belang. Daarnaast is het slim om elke dag schone bovenkleding te dragen. Zo krijgen bacteriën geen kans om een reactie aan te gaan met oud okselzweet. Tot slot: het dragen van synthetische kleding is niet goed. Je kunt beter kleding van katoen of linnen dragen, dit is namelijk een stuk luchtiger.

Tip 3: Voorkom Stress

Of het nu gaat om zweetoksels of zweetvoeten, stress is een belangrijke oorzaak van zweet. Het kan zo zijn dat je spannende momenten meemaakt: een presentatie of belangrijk gesprek. Het is lastig, maar probeer je meer te ontspannen in deze situaties.

Gerelateerde berichten

Leave a Comment