Tips 

3 redenen waarom jij meer zoete aardappel moet eten!

Door de jaren heen heb je het wellicht steeds meer op het menu zien staan of in de supermarkt zien liggen: de zoete aardappel. De aardappel wordt steeds populairder en dat is niet geheel zonder reden. Naast het feit dat de zoete aardappel erg gezond is, is de aardappel ook nog eens erg gezond. Je vindt allerlei gezonde voedingsstoffen terug in deze groente, zoals vitaminen, fosfor, ijzer, selenium en nog vele anderen! Genoeg redenen voor jou om ook een een zoete aardappel te proberen. Het mooie is, dat je de aardappel ook in allerlei gerechten en op allerlei manieren kunt bereiden. Zo kun je een zoete aardappel uit de oven eten, maar zelfs ook rauw! In dit artikel gaan we dieper in op de zoete aardappel: waarom is het zo gezond en op welke manieren kun je het bereiden. 

Waarom is de zoete aardappel zo gezond?

We hebben je al een tipje van de sluier gegeven, maar de zoete aardappel is zeer gezond. In tegenstelling tot de normale aardappel is de zoete aardappel een groente. Het zit tjokvol met gezonde voedingsstoffen, zo bevat een zoete aardappel: vitaminen B, fosfor, ijzer, koper, selenium, zink, jodium en vitaminen E. De koolhydraten die in de zoete aardappel zitten zijn complex en worden langzaam in het bloed opgenomen. Hierdoor ontstaat er geen piek in je bloedsuikerspiegel en houd je langer een vol gevoel. Na het eten van een zoete aardappel zul je dus niet direct weer zin hebben om te snacken. De wijze van bereiding maakt ook nog uit of de zoete aardappel gezond is, want met sommige bereidingswijzen verliest de aardappel iets van zijn voedingswaarden. De gezondste manieren om de aardappel te bereiden is om het te stomen of te koken. 

Hoe kun je de zoete aardappel bereiden?

De zoete aardappel kan op diverse manieren bereid worden, zo kun je het koken, stomen, bakken, grillen, poffen en het is zelfs rauw te eten! De smaak blijft onveranderd bij het bereiden van de aardappel, de textuur kan wel per bereidingswijze anders zijn. Je kunt de aardappel in veel verschillende gerechten verwerken, zoals stamppotten, salades, wraps en nog vele andere gerechten. Eigenlijk kun je het zo gek maken zoals je het zelf wilt, dat is het mooie aan de zoete aardappel! 

Related posts

Leave a Comment