Vakantie 

3 dingen die je kan doen op reis!

Ga je binnenkort op reis? Dan is het leuk om niet alleen op reis te gaan maar ook van alles te ondernemen. Het is leuk om ervaringen op te doen en herinneringen te maken. Er zijn ontzettend veel dingen die je kan gaan doen. In deze blog geven we je een aantal voorbeelden.

Ga duiken!

Het behalen van een duikbrevet is een ervaring die u nooit zult vergeten. Er leven veel mooie dingen onder water, alsof je een compleet andere wereld binnengaat. Een stille wereld waar ik mijn ogen niet kan geloven. Het ontdekken van de onderwaterwereld is heel bijzonder. De goedkoopste plaatsen om PADI aan te vragen zijn Thailand (Tao Island) of Honduras (Utila Island). Daarnaast zijn de Filippijnen, West Pedan op Borneo, het Great Barrier Reef in Australië of Cenotes in Mexico allemaal heel bijzondere duikplekken in de wereld.

Vulkanen bekijken

Vulkaanklimmen maakt voor veel bestemmingen deel uit van reisplannen. Denk aan Indonesië en Nicaragua. Maar het meest spectaculaire is wandelen, waarbij je de actieve vulkaan van dichtbij kunt zien. Als je lava ziet uitbarsten uit een actieve vulkaan, is er geen betere manier om de kracht van de natuur te ervaren. Een plaats in Guatemala is Guatemala, een tweedaagse trektocht op de Acatenango-vulkaan, vanwaar je kunt genieten van het beste landschap van de actieve “Falken-vulkaan”. Met het diepe drumgeluid (als donder) is dit echt een spektakel. Na een intense wandeling zul je grote pyrotechnische glazen als cadeau zien en zul je ongelooflijk respect krijgen voor de aarde waarop we leven. Tijdens de wandeling slaap je op de top van de vulkaan en klim je voor zonsopgang naar de top.

Tip: Neem lichte spullen mee tijdens je reis!

Dit is een cliché, en je weet het natuurlijk al, maar het is misschien wel de “essentiële reis” waar je uiteindelijk het meeste profijt van hebt. Lichtgewicht reizen is belangrijk om zo makkelijk mogelijk op reis te gaan. Er is heel weinig verpakking en het is ook een goede keuze om lichtgewicht materialen te kiezen. Waarom zou u zware sandalen inpakken als u comfortabel op comfortabele slippers van schuim loopt? Maar denk ook aan uw technologie. Bloggen kan worden gebruikt op Chromebooks en er is een lichtgewicht versie beschikbaar. Als je terugkeert naar de basis, let dan op de boeken die je meeneemt. Hardcover boeken zijn natuurlijk geen goed idee, maar het verschil in gewicht tussen de ene of de andere papieren omslag is ook enorm. En let op om dingen bij je te dragen. Een lichtgewicht rugzak is misschien wel de beste rugzak voor je reis.

Gerelateerde berichten

Leave a Comment