Recept: Vegan Kruidnoten

Sinterklaas is weer in het land en de winkels liggen dan ook al vol kruidnoten, speculaas en marsepein! Heerlijk maar niet echt 'je-van-het’ als je gezond wil eten! En laten kruidnoten nou net mijn verslaving zijn in November en December! Om mezelf niets te ontzeggen besloot ik ze zelf te maken. Na 5x testen heb ik voor jullie een heerlijk receptje voor vegan & verantwoorde kruidnoten! Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en ze zijn binnen 10 minuten gemaakt. Laat het feest beginnen!

vegan kruidnoten

Vegan kruidnoten
Ingrediënten (voor een grote bak pepernoten):
-    500 gram meel, ik gebruik amandelmeel maar spelt of boekweit zal ook lekker zijn.
-    225 gram kokosbloesemsuiker (275 gram als je een echte zoetekauw bent)
-    200 gram (gesmolten) extra virgin kokosolie
-    110 ml amandelmelk
-    5 eetlepels speculaaskruiden
-    2 eetlepels kaneel

Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 175 graden.
Mix het meel, de kokosbloesemsuiker, de speculaaskruiden en het kaneel door elkaar. Voeg vervolgens de amandelmelk toe en roer goed. Giet daarna de gesmolten kokosolie erdoorheen en kneed alles door elkaar. Maak kleine bolletjes (ik gebruik hiervoor een meloenschepje, dan worden ze even groot) en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Laat ze in 15 minuten goudbruin worden.

Geniet!!

livingthegreenlife.nl

Tags: Gezond, Recept, Sinterklaas, Suikervrij, Vegan, Zoet