BeBio
Bewuste lifestyle guide
Be Better, Be Bio

Amsterdam: Kanen bij Ten Kate

Ten Katemarkt by day, Kanen bij Ten Kate by night. Sinds 6 juni is Amsterdam een markt rijker. Iedere donderdagavond maakt de welbekende Ten Katemarkt plaats voor de foodtrucks en de lange vrolijk gedekte tafels van Kanen bij Ten Kate, een avondfoodmarkt met ambachtelijke, gezonde en versgemaakte gerechtjes. Denk aan kaasfondue van Bloempie, roti van Little Jamaica, Wafels op wielen, Brabants worstenbrood en natuurlijk de Ravioli van Eatery. Drankjes tijdens de avondfoodmarkt kun je halen bij café Bax.

Kanen bij Ten kateKanen bij Ten KateKanen bij Ten KateKanen bij Ten KateKanen bij Ten KateKanen bij Ten Kate

Titus Gorissen is de eigenaar van Eatery en bedenker van Kanen bij Ten Kate.  Hij wil samen met kok Rick een gezond en goed alternatief bieden voor het eten uit de supermarkt. Zijn doelgroep kan echter alleen op zaterdag naar de markt, omdat zij door de weeks werken. Met dit initiatief kan hij deze doelgroep ook ’s avond bedienen. Hij ziet het niet als een foodevent: “Wij staan hier de hele zomer in plaats van eenmalig. Daarnaast betalen de deelnemers niets en dit is bij de meeste foodevents wel anders. Wij hoeven niet rijk te worden van dit initiatief”.

Titus is een idealist. Hij werkte als consultant in de mode retail. Dit doet hij nog steeds als ZZP’er, maar hij had er genoeg van om alleen maar op kantoor te zitten en besloot het roer om te gooien. Hij had altijd al liefde voor vakmanschap en kleinschalige producten met een verhaal. Hij is er van overtuigd dat mensen, in een wereld die alleen maar bezig is met het winstoogmerk, vanzelf op zoek zullen gaan naar kwaliteit.  Dit wil hij mensen bieden met de Eatery. Zijn doel is om hiervan een mooi duurzaam bedrijf te maken dat een plek gaat bieden aan kleinschalige en lokale ondernemers. Hij heeft veel plannen, is in gesprek met gemeente winterinitiatieven en sluit ons gesprek lachend af met: “ Jullie zijn voorlopig nog niet van ons af!”.

Info

Ten Katestraat 119, Amsterdam

Elke donderdag van 16.00-21.00 uur

www.kanenbijtenkate.nl